Itthon is megjelenik az előtelepített SUSE Linux

A Novell Magyarországon is elindította ún. OEM programját, melynek keretében a hazai PC-gyártók és -forgalmazók kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. A program lényege, hogy a szoftvercég SUSE Linux Enterprise licenceket a partnerek hardvereszközeivel együtt kínálják.

Már meg is születtek az első OEM szerződések. A Szintézis Informatikai Zrt. és a Bootmaker Kft. az elsők között vette fel kínálatába a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeket. A program elindulásával egy időben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. A Novell YES minősítése azt igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel.

A Novell Open Business OEM licencek kizárólag számítógépekkel együtt értékesíthetőek. A kedvezményes konstrukcióban történő értékesítéshez a partnereknek regisztrálniuk kell magukat a Novell Technology Partner programjában – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények