Hétvégén rendezik meg az idei Magyarországi Web Konferenciát

A 11 éves rendezvény 2014-ben minden korábbinál több, 36 előadással várja a webes újdonságok, tippek/trükkök és megoldások iránt érdeklődőket, fejlesztőket, projektvezetőket, rendszeradminisztrátorokat, design- és UX-szakembereket. A szakma hazai ismert és elismert szakemberei mellett, külföldről Angelina Fabbro és Andrzej Mazur érkezik a konferenciára.

Angelina a developer tools team tagja a Mozillánál, és Kanadából érkezik hazánkba azért, hogy előadásából megismerhessük azokat a még „Super Mysterious” fejlesztői eszközöket, amelyekkel hamarosan sokkal könnyebben, gyorsabban, és pontosabban tudjuk majd a munkákat elvégezni.

Hirdetés

Andrzej Lengyelországból hozza el nekünk 3D webes világot. Ő két előadást is tart a konferencián, így nem csak egy bemutatót, hanem működő megoldásokat is kapunk a gyakorlati alkalmazhatóságra.

A Mozilla is

Az idei webkonferencia újdonsága, hogy a hagyományos nagy előadások mellett a konferencia külön szekciókban lehetőséget biztosít webes startupoknak és a Firefox OS alkalmazásfejlesztőinek is a bemutatkozásra.

A startup-előadásokból gyakorlati megoldásokból tudhatjuk meg, milyen út vezet az ötlettől a termékig. Azt, hogy az egyes projektek esetén mik voltak azok a nehézségek, amelyekre nem is gondoltak a tervezés során, ezek hogyan befolyásolták a fejlesztés irányát, és hogyan oldották meg ezeket.

A mobil platformok ma már megkerülhetetlenek. Segítségükkel emberek millióit vagyunk képesek rövid idő alatt elérni. A még csak szárnyait bontogató natívan webes alkalmazásokból építkező Firefox OS helye megkérdőjelezhetetlen egy webes szakmai rendezvényen. Egy külön szekcióban a Firefox OS fejlesztői egy-egy gyakorlati előadással mutatják be saját alkalmazásuk létrehozását.

Magyarországi Web Konferencia 2014

A szakmai ismeretek terjesztése mellet a konferencia mindig is híres volt a pezsgő közösségi életről. Ötletek, kapcsolatok, cégek születtek a rendezvényen a korábbi években. Az előadók a szünetekben is elérhetőek, közvetlenül és szívesen válaszolnak minden feltett kérdésre. Aki ennél többre vágyik, figyelmesen követi az előadásokat, valamint szerencsés, az meghívást nyerhet az előadókkal és rendezőkkel ez közös vacsorára.

Természetesen az idén is több HUP taggal találkozhatunk az előadók között.

A konferencia 2014-ben is ingyenes, a részvétel regisztrációhoz között. Program és a regisztráció a http://webconf.hu/ címen érhető el.

Azóta történt

Előzmények