2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Magyarországi győztes az INFOPROG versenyen

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A régió magyar tannyelvű iskolái számára kiírt megmérettetésen három országból 17 iskola vett részt.

Magyarországi győztese is volt a hétvégén lezajlott INFOPROG 2010 számítástechnikai verseny döntőjének, amelyen a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű középiskolái mérték össze tudásukat. A szlovákiai Füleki Gimnáziumban és a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézetében megrendezett versenyen 17 középiskola 37 csapata vett részt április 23-25-én.

Hirdetés

Felhasználói kategóriában a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium diákjai: Major Mátyás és Major Bálint bizonyultak a legjobbnak. Az immár 15. alkalommal megrendezett megmérettetésen idén Magyarország, Románia és Szlovákia tizenhét magyar tanítási nyelvű középiskolája indult, hogy számot adjon tudásáról programozói és felhasználói kategóriában.

Az április 23-25-én megrendezett döntőre két levelező forduló eredményei alapján kaptak meghívást a középiskolák. A térségben egyedülálló háromnapos rendezvénynek a szlovákiai Füleki Gimnázium, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézete adott otthont.

A magyar győzteseken kívül programozási kategóriában, valamint az iskolák között zajló vetélkedőben a szlovákiai Érsekújvár Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskolájának tanulói szerezték meg az első helyezést.

Az INFOPROG versenyt a házigazdákon kívül többek között a Szlovák Oktatási Minisztérium, a Rákóczi Szövetség és a Balassi Bálint Intézet támogatta.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.