Magyarország megkapja a Microsoft-forráskódokat

"A Kormányzati Biztonság Programja keretében a Microsoft folyamatosan megnyitja programjai forráskódját Magyarország felé is" – tudtuk meg a Petőfi Rádió MODEM IDŐK Online híradásából. A szerződést a Magyar Köztársaság kormánya nevében – várhatóan kedden - Baja Ferenc államtitkár, az Elektronikus Kormányzat Központ vezetője fogja hitelesíteni.

Hirdetés

A Kormányzati Biztonság Program (angol nevén: Government Security Program - GSP) keretében a redmondi óriás a GSP-ben részt vevő országok kormányai számára programjai forráskódján kívül a tudásbázisát is megnyitja elsősorban a biztonság területén. Eddig 28 ország – köztük az Egyesült Királyság, Oroszország és Kína – csatlakozott a programhoz, de információink szerint a jövő héten hazánkkal is bővül a kör. Baja Ferenc kormánymegbízott és Vityi Péter, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között kedden írja alá a csatlakozási szerződést.

A MODEM IDŐK rádiós "talkshow" úgy értesült, hogy az Elektronikus Kormányzat Központ gondoskodik majd a szellemi tulajdonjogok védelméről és ez az intézmény tartatja be a kód hozzáférhetőségére vonatkozó mindazon kötelezettségeket, amit a kedden aláírásra kerülő szerződés megkövetel.

Forrás: Szalay Dániel – Petőfi Rádió/MODEM IDŐK

Azóta történt

Előzmények