Átadták az első Magyari Endre-díjakat

Hirdetés

A most átadott díj a hírközlési piac fejlődéséért folytatott több évtizeden át végzett kiemelkedő munka, életmű elismerése céljából adományozható. A 48. távközlési világnap alkalmából a díjakat Karas Monika, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke adta át csütörtökön Győrött.

A világnap és a Nemzetközi Távközlési Egyesület alapításának 150. évfordulójának alkalmából szervezett egyetemi rendezvényen az elnök Bartolits Istvánnak, az NMHH Technológiaelemző főosztálya vezetőjének és Fiala Károly hírközlési szakértőnek adta át a hatóság Magyar Endre-díj emlékérmét, amely évente legfeljebb két fő részére adományozható.

Az indoklás szerint Bartolits István a jelen és jövő technológiai fejlődési trendjeivel és ezeknek a szabályozási kérdéseivel foglalkozik elméletben és gyakorlatban egyaránt, és számos nemzetközi hírközlési szervezetekben képviseli az NMHH álláspontját. Fiala Károly pedig az egyik legelismertebb spektrumszabályozási szakember, akinek a nevéhez fűződik az egyik legaktívabb spektrummunkacsoport életre hívása, amely az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, később pedig a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács keretében belül gyűjti össze az iparági véleményeket.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Ejnye, ejnye! – mondta az NMHH

    A hatóság 12 millió forint pénzbírságot szabott ki MVM Net Zrt.-re, mivel a vállalat nem teljesítette határidőre vállalt kötelezettségeit.

  • Felére csökkenti mobil irányú hívásdíjait a DIGI

    Az NMHH döntése és az előfizetők ösztönzése egyaránt szerepet játszott az április elsejével életbe lépő új árak meghatározásánál.

  • NMHH: Ne add fel!

    Mostantól egy továbbfejlesztett internetes felületen intézhetik az elektronikus hírközlési szolgáltatók szolgáltatásaik bejelentését minden ügytípusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.