Hirdetés

A Telekom már egész Budapestet ellátja LTE-kapcsolattal

A Magyar Telekom ma bejelentette, hogy hálózatmodernizációjának újabb lépéseként mára megvalósult Budapest lakosságának 99%-os kültéri 4G/LTE lefedettsége, míg Budapest beltéri 4G/LTE lakossági lefedettsége is 83 százalékra növekedett. A szolgáltatás több mint 60 vidéki településen is elérhető már, így az ország lakosságának közel 27%-a számára nyílt meg a Telekom 4G/LTE mobilinternetezés lehetősége (kültéren). A főváros lefedésével egyidejűleg a T-Mobile forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat, így már nem csak 4G/LTE-képes táblagépen, illetve USB-modem segítségével használható a 4G/LTE szolgáltatás (PC-n és notebookon), hanem az új technológiát kezelni képes okostelefonokkal is élvezhetők annak előnyei.

Hirdetés

A 4G/LTE szolgáltatás igénybevételére alkalmas Nokia 820 LTE, a Nokia 920 LTE, a Samsung SIII LTE és a Samsung Note II LTE készülékek a mai napon jelennek meg a karácsonyi készülékkínálatban, azaz mostantól megvásárolhatók a Telekom kijelölt üzleteiben és a T-Mobile honlapján elérhető webshopban. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges előfizetési csomagokról a cég honlapján lehet információkat szerezni.

Pesten ki lehet próbálni

A T-Mobile december második és harmadik hétvégéjén lehetőséget biztosít az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják, milyen élményt nyújt a 4G/LTE szolgáltatás az okostelefonokon. Két hétvége folyamán öt budapesti plázánál tesztelhetnek és játszhatnak az érdeklődők a délutáni és esti órákban: december 8-án és 9-én az Europark és a Campona bevásárlóközpont előtt, december 15-én és 16-án az Allee és a Duna Plaza előtt, továbbá mindkét hétvégén a Westendnél.

A vidéki városok közül Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén, illetve további közel 60 településen hozzáférhető a szolgáltatás. A legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően már Alsónémediben, Dunanagyvarsányon és Ecseren is használható a 4G/LTE mobilinternet-hálózat a szolgáltatási területen belül, arra alkalmas készülék és díjcsomag megléte esetén.

A Telekom jövő évi tervei között szerepel, hogy 2013 végéig további vidéki településeken biztosítson 4G/LTE-elérhetőséget, növelje az országos 3G/UMTS-lefedettséget és a 42 Mbps sebességű HSPA+ szolgáltatást minden olyan 3G-képes bázisállomásán elérhetővé tegye, ahol ez a rendelkezésre álló frekvenciáknak köszönhetően lehetséges. Emellett a hálózatfejlesztés lépései során a lakossági 2G/EDGE lefedettséget a jelenlegi 90%-ról közel 100%-ra emeli. A technológia beszállítója az Ericsson.

Azóta történt

Előzmények