A Magyar Telekom nem ad több gázt a lakosságnak

A Magyar Telekom közleményében kifejti, hogy a lakossági földgáz-szolgáltatás megszüntetése semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.

Mint írják, a Telekomnak a 2010-ben indított energiaszolgáltatási tevékenységével az volt a célja, hogy ügyfelei számára még több új szolgáltatást és ajánlatot nyújthasson. Sőt: a szabályozott egyetemes árnál kedvezményesebb díjaival a Telekom saját állítása szerint az elmúlt öt év során hozzájárult lakossági ügyfelei energiaköltségeinek mérsékléséhez.

Nem jött be

Ám az üzleti tevékenységek felülvizsgálata során azt találták, hogy ez az üzletág ebben a modellben nem tartható fenn tovább. A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött 2015. július 31-ével. A mai naptól erre a szolgáltatásra már nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál.

A változás nem érinti közvetlenül a Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében.

A Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint 2015. július 31. napjáig biztosítja, és a szerződés megszűnését követően végszámlát küld ügyfeleinek.

Valami majd lesz

A cég azt is közli, hogy 2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgázellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgázszolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia a 2015. augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgázkereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.

Az egyébként elsősorban távközlési cég Telekom lépése egyébként illeszkedik abba a sorba, hogy az igen nehéz helyzetbe került magyarországi gázszolgáltatók egymás után jelentenek be drasztikus lépéseket.

Azóta történt

Előzmények