A Magyar Telekom nem ad több gázt a lakosságnak

A Magyar Telekom közleményében kifejti, hogy a lakossági földgáz-szolgáltatás megszüntetése semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.

Mint írják, a Telekomnak a 2010-ben indított energiaszolgáltatási tevékenységével az volt a célja, hogy ügyfelei számára még több új szolgáltatást és ajánlatot nyújthasson. Sőt: a szabályozott egyetemes árnál kedvezményesebb díjaival a Telekom saját állítása szerint az elmúlt öt év során hozzájárult lakossági ügyfelei energiaköltségeinek mérsékléséhez.

Hirdetés

Nem jött be

Ám az üzleti tevékenységek felülvizsgálata során azt találták, hogy ez az üzletág ebben a modellben nem tartható fenn tovább. A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött 2015. július 31-ével. A mai naptól erre a szolgáltatásra már nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál.

A változás nem érinti közvetlenül a Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében.

A Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint 2015. július 31. napjáig biztosítja, és a szerződés megszűnését követően végszámlát küld ügyfeleinek.

Valami majd lesz

A cég azt is közli, hogy 2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgázellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgázszolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia a 2015. augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgázkereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.

Az egyébként elsősorban távközlési cég Telekom lépése egyébként illeszkedik abba a sorba, hogy az igen nehéz helyzetbe került magyarországi gázszolgáltatók egymás után jelentenek be drasztikus lépéseket.

Azóta történt

Előzmények