Hirdetés

Újra lehet gyakornoknak jelentkezni a Magyar Telekomhoz

Hirdetés

A cég közleményben jelezte, hogy 2012 februárjától ismét elindul a Magyar Telekom gyakornoki programja, amelyre a jelentkezéseket 2011. október 20-ig várják a vállalat honlapján. A vállalat szerint a program sikerét bizonyítja, hogy az előző, szeptemberben indult félévre 755 fiatal jelentkezett, és közülünk 56-an nyertek felvételt. Így jelenleg a programot folytató diákokkal együtt rekordszámú, 117 gyakornok dolgozik a vállalat különböző területein.

A Magyar Telekom immár 15 éve működő gyakornoki programja kettős célt szolgál. Egyrészt lehetőséget kínál a főiskolai, illetve egyetemi hallgatóknak arra, hogy megismerjék egy nagyvállalat működését, valódi munkatapasztalatot szerezzenek, valamint alkalmat kínál arra is, hogy az esélyegyenlőség szellemében a legrátermettebbek elindíthassák karrierjüket a Telekomnál. Másrészt pedig a program nem titkolt szándéka, hogy friss tudást vonzzon a vállalatba, új impulzusokkal gazdagítsa a szervezet életét, működését.

A Magyar Telekom 2012-ben induló gyakornoki félévére szeptember 15. és október 20. között lehet jelentkezni a karrier.telekom.hu oldalon. A programra aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezését várják, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), illetve egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, kéthónapos próbaidővel. A hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent, rugalmas munkaidőben. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal is bővül. A Telekom programja orientációs időszakkal indul, hogy segítse a beilleszkedést a vállalati kultúrába. Ezután a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt szakmai területükön. Az öthónapos program során a vállalat folyamatos visszajelzéseket ad a hallgatók felé, a mentori rendszernek és a személyes konzultációknak köszönhetően pedig különösen nagy figyelmet kap a gyakornokok személyes, egyéni fejlődése is.

Azóta történt

Előzmények