Hirdetés

A magyar kormány iPadekkel spórol

Néhány héten belül a kormány tagjai a helyettes államtitkári szintig bezárólag iPad 2 tableteket kapnak – értesült a Világgazgaság. Az összesen 120 darab gép beszerzése nettó 16,3 millió forintos értékben folyamatban van.

Hirdetés

E mennyiség beszerzése várhatóan nem okoz majd gondot annak ellenére sem, hogy az Apple által gyártott készülékből világszerte hiány van. A Világgazdaság értesülései szerint hazánkba a kereskedők által várt 10-20 ezer darabnál jóval kevesebb érkezett a március végi bemutató napjára, és azóta is csak csordogál az utánpótlás.

A hír megjelenését követően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményt adott ki az iPadek vásárlásáról. E szerint – idézi a szöveget a Portfolio.hu – havi másfél-két millió forintot spórolhat a kormány azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken iratok helyett iPadet használnak a résztvevők. A közbeszerzés kiírása előtt a KIM e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg.

A közleményből kiderül: a 120 darab 16 GB-os – és az ár alapján feltehetően 3G-vezérlővel is rendelkező – iPad 2 beszerzési költsége darabonként nettó 136 ezer forint.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények