Magára maradt a Windows XP SP1

Hirdetés

A Microsoft a mai nappal befejezte a Windows XP Service Pack 1 és SP1a operációs rendszerek támogatását. Mivel ezekhez a jövőben biztonsági frissítéseket sem ad ki, a váltást eddig halogató felhasználók is kénytelenek lesznek frissíteni, ha nem akarnak lemondani a gyártó gondoskodásáról.

A terméktámogatás beszüntetése a szoftvervállalatnál rendszeresített szoftveréletciklus-stratégiának megfelelően történt. A Microsoft 5 évig biztosít általános supportot az önálló termékekhez, de a szervizcsomagok esetében a pakk következő verziójának kiadása után csak 12 hónapig garantálja ugyanezt. Ha a vállalat szükségesnek látja, további 12 hónappal meghosszabbíthatja az elavuló csomag életciklusát – ez történt ebben az esetben is. Az SP1 2002 szeptemberében, az SP2 pedig 2004 szeptemberében jelent meg.

A felhasználók legegyszerűbben úgy ellenőrizhetik, hogy melyik Windows XP verziót használják, hogy az asztalon a Sajátgép ikonra jobb egérgombbal rákattintanak, majd a megjelenő menüben a Tulajdonságok opciót választják. A Microsoft azt javasolja, hogy akik még nem tették meg, telepítsék a számos biztonsági fejlesztést tartalmazó második szervizcsomagot.

Azóta történt

Előzmények