Ma még drága a digitális otthon

Hirdetés

A magas árak és a rendszer beüzemelésének bonyolultsága miatt nem terjedtek el eddig a digitális otthonok – ez derül ki az Accenture egy nemrég készített felméréséből. A megkérdezettek többsége szerint egyáltalán nem lehet egyszerű a számítógépeket és a szórakoztatóelektronikai készülékeket összekapcsolni egymással, 70 százalék szívesen bízná ezt a feladatot egyetlen cégre a részfeladatokat vállaló cégek garmadája helyett.

A felmérésben 2600 embert kérdeztek meg arról, hogy miként vélekednek az olyan lakásokról, melyekben az információk – fényképek, filmek, zeneszámok – szabadon küldözgethetők a különféle készülékek között. A többségnek tetszik az ötlet, ám 80 százalék úgy gondolja, hogy jelenleg a megvalósításhoz szükséges eszközök megvételét nem engedheti meg magának.

A felmérésben különféle otthoni rendszerekkel kapcsolatban kérdezték az embereket. Legtöbben – 42 százalék – az otthoni szórakoztatórendszert építenének ki, az otthoni egészségügyi rendszert 37 százalék találta érdekesnek, míg a legkevésbé vonzó a virtuális iroda volt. A többség, 56 százalék úgy gondolta, hogy egy ilyen rendszerrel pénzt lehet megspórolni; 46 százalék vélte úgy, hogy a digitális otthon könnyebbé, míg 34 százalék úgy, hogy élvezhetőbbé tenné az életét. Ugyanakkor sokan gondolják azt is, hogy egy ilyen rendszer biztonsági kockázatot jelent.