Ma kettéválhat a bitcoin

Egyre inkább úgy tűnik, elkerülhetetlen a blokklánc kettéválása. A szakértők szerint ez nem baj, csak ügyesnek kell lenni.

Már ma, augusztus elsején kettéválhat a bitcoin. Ahogy arról korábban már írtunk, az elmúlt években növekvő tendenciát mutató érdeklődés miatt a blokklánc struktúrája egyre kevésbé tudja kielégíteni az igényeket, így a változtatás elkerülhetetlenné vált.

Hirdetés

Két fő megoldási javaslat született, az egyik a SegWit2x, ami a blokkok méretét 2 megabájtra növelné, de még mindig elég alacsonyan tartaná ahhoz, hogy a fejlesztők szerint is biztonságos maradjon a rendszer.A másik a bitcoin cash, ami egy új szoftvert takar és a blokkméretet a jelenlegi egy megáról 8-ra növelné. Egyre inkább úgy tűnik, magyar idő szerint délután kettőkor megtörténhet a szétválás.

A jelenlegi előrejelzések szerint a frissen létrejövő kriptopénz, a bitcoin cash 2-400 dolláros nyitóáron debütálhat. A válás nem példa nélküli, az ethereummal is megtörtént tavaly, amikor ethereumra és ethereum classicra "esett szét".

A szakemberek többsége azt mondja, hosszútávon jól jöhet ez a szétválás a bitcoinnak, még akkor is ha átmenetileg meginog a bizalom. Arthur Hayes, a BitMex vezetője egyenesen azt állítja, a fő irányokat azok határozzák majd meg, akiknek milliárdjai fekszenek bitcoinban, a többiek követni fogják a nagytőkét. Hayes szerint a nyertes blokkláncra kerülő bitcoin értéke idővel az ötezer dolláros árfolyamon is stabilizálódhat.

Azóta történt

Előzmények