Hirdetés

Vajon a te facebookos vagy gmailes jelszavad is közkincs? Ellenőrizd!

Valószínűleg már mindenkinek, szakembernek, olvasónak és újságírónak is tele van a hócipője a LulzSecről szóló hírekkel, ráadásul a médiavisszhang csak fokozottabb tevékenységre serkenti őket, ám legutóbb olyasmit tettek, amivel legalább röviden foglalkozni kell, hiszen még saját magukon is túltettek.

Hirdetés

A csoport nevében a Twitteren jelentette be az egyik résztvevő, hogy megszereztek egy azonosító/jelszó párosokat tartalmazó adatbázist, és a 62 ezer rekordot letölthetővé tették. A visszhangból ítélve olyan adatok is szerepelnek benne, melyek többek között az Xbox Live-ra, PayPalra, a Facebookra, a Twitterre, a YouTube-ra is lehetővé teszik a bejelentkezést. A forrást nem említik, de egy hackerlapnak nyilatkozva Mikko Hypponen, az F-Secure biztonsági cég vezetője elmondta, hogy a megadott jelszavak alapján úgy sejti, a writerspace.com adatbázisát szerezhették meg.

lulzsec

Az adatokat a MediaFire oldalára tették fel a trollok, többször is, ugyanis a szolgáltató az alapelvek megsértése miatt folyamatosan törli az anyagot – ez a küzdelem jelenleg is zajlik.

Habár most már nem könnyű hozzájutni az adatbázishoz, de „ami egyszer kikerült az internetre, az ott is marad” közhelyszerű igazsága miatt minden érintett fenyegetve érezheti magát, hogy visszaélnek a jelszavával – különösen akkor, ha ugyanazt a párost több oldalon is használta. Épp emiatt hozott létre egy oldalt a Gizmodo, ahol mindenki leellenőrizheti, hogy az ő adatait tartalmazta-e az adatbázis.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények