Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Pályakezdő szoftverfejlesztőknek indít programot a Lufthansa Systems Hungária

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az IT Young Professional Programba általános szoftverfejlesztési tudással rendelkező fiatalok jelentkezését várják.

A Lufthansa System Hungária szakemberei úgy ítélik meg, hogy Budapest a légiközlekedési informatika egyik fontos központjává vált az elmúlt években, a vállalat szakemberei is bizonyítják ezt, akik több száz légitársaság és repülőtér mindennapi biztonságos és hatékony működését segítik a magyar fővárosból. Friss közleményük arra hívja fel a figyelmet, hogy az IT Young Professional Programban a pályakezdő fiataloknak is lehetősége nyílik, hogy kipróbálják magukat ebben a különleges iparágban.

A Lufthansa Systems Hungária június 10-ig várja az általános szoftverfejlesztési tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalokat. Az IT Young Programot először 2012-ben hirdette meg a cég azzal a céllal, hogy a pályakezdők számára egy olyan tanulási időszakot biztosítsanak, amely projektfeladatokon keresztül vezeti át őket az elméleti alapoktól a tényleges munkafolyamatokba.

2017-ben 10-12 pályakezdő próbálhatja majd ki magát a folyamatosan megújuló légiközlekedési informatika területén. A projektorientált gyakorlati oktatás július közepén kezdődik, szeptembertől pedig már valós ügyfelekkel és rendszerekkel foglakozhatnak a fiatalok. A lépcsőzetes tanulási folyamatnak és az újabb feladatköröknek köszönhetően az előző programok résztvevőinek jelentős többsége évekkel a képzések után is a Lufthansa Systemsnél képzeli el a jövőjét.

A napi több millió utas repülésének biztonságát és kényelmét támogató rendszerek tervezése és működtetése mellett a budapesti központ az innovációban is élen jár. A friss fejlesztésű inTime mobilalkalmazás például már a repülőtérre való indulás előtt jelzi az utasnak, hogy mennyi időbe telik, míg az adott pozíciójától eljut az üléséig. A fedélzeti szórakozásról a BoardConnect platform gondoskodik, amely egyszerre segíti a légi személyzet munkáját és biztosít szélessávú internetet az utasok számára. A résztvevőknek lehetőségük nyílik majd a legfrissebb projektek megismerésére is a mentoruk segítségével.

Előzmények

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.