Már magyarul is tud az IBM ingyenes irodai csomagja

Az IBM szeptemberben tette elérhetővé ingyenes irodai csomagjának, a Lotus Symphonynak béta 1-es verzióját angol nyelven, s azóta több mint 400 ezer letöltést regisztráltak ennél a változatnál. Novemberben aztán megérkezett a továbbfejlesztett béta 2, a múlt hét vége óta viszont már elérhető a béta 3-as is, melynek igazi újdonsága, hogy az IBM most már 24 nyelven kínálja a szoftvert – köztük magyarul is.

A Lotus Symphony sikeresnek mondható az egész világon, de különösen az Egyesült Államokban, mely az összes letöltés 25 százalékát adja.

A szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és bemutató-készítőt tartalmazó, az OpenOffice alapjára az IBM kínai központjában fejlesztett programcsomag (az alapfejlesztéseket végzik Pekingben, de a különböző eszközöket, például a nyelvi csomagokat szerte az egész világon, a IBM helyi laboratóriumaiban készítik) vonzó felhasználói felülettel rendelkezik, s támogatja mind az OpenDocument (ODF), mind a Microsoft Office formátumait. A nyelvi csomagoknak köszönhetően most már nem csak magyar helyesírás-ellenőrző áll a felhasználók rendelkezésére, hanem gond nélkül megoldható az is, hogy például a magyar nyelvű felületen spanyol szöveget írjon valaki, s ezt a spanyol helyesírás-ellenőrzővel korrigálja.

Lotus Symphony

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények