Longhorn 2006-ban

Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvermérnöke egy San Diegóban tartott elemzői konferencián 2006-ot jelölte meg vállalat új, Longhorn néven emlegetett operációs rendszerének megjelenési éveként. Mint fogalmazott: azok a jóslatok, amelyek 2006-ra datálják a számos újdonságot felvonultató rendszer premierjét "valószínűleg helytállóak".

A PC World beszámolója szerint Gates elmondta, hogy a Longhorn korai, alfa változata még az idén a fejlesztők rendelkezésére áll majd, a korábban szintén az idei évre tervezett bétát azonban nem említette. A vállalat egyik szóvivője ugyanakkor hozzátette: továbbra is céljuk, hogy még az idén megjelenjen egy javított, béta verzió is.

Egy tavaly májusi fejlesztői rendezvényen a Microsoft még 2005-re datálta a Longhorn bemutatkozását, ám a vállalatvezetők már jó ideje tartózkodnak a megjelenés évének pontosításától. Gates maga is hangsúlyozta, hogy az új operációs rendszer premierjének dátuma még képlékeny. A Longhorn megjelenésének számos technológiai feltétele van, ha ezek nem teljesülnek időre, csúszhat a bemutató – mondta.

Szoftverfejlesztők már tavaly októberben bepillantást nyerhettek a Longhorn világába. Az akkor kiadott korai fejlesztői változat rövid időn belül kalózmásolatok formájában is elérhetővé vált. Malajziában például CD-lemezen árulták a szoftvert, körülbelül 750 forintnak megfelelő összegért.

Azóta történt

Előzmények