Megdobta a LogMeIn forgalmát az élő videó

A cég bejelentette, hogy a LogMeIn join.me alkalmazása már több millió felhasználót számlál. A HTML5 technológián is alapuló online alkalmazás már nem csak képernyőmegosztást és hanghívást, de élő videókapcsolatot is létesít a résztvevők között. Az ingyenesen, letöltés nélkül működő join.me 2015 első negyedévében 31%-kal növelte a cégcsoport teljes árbevételét.

A join.me akár letöltés nélkül is kínál egyszerű együttműködési eszközt, amellyel a világ összes országban biztosítanak ingyenes videokonferencia-szolgáltatást. A felhasználói felületen a buborékokban megjelenő résztvevők szabadon mozgathatók és pattinthatók. Ráadásul a meetinghez nemcsak PC-vel, de Android és iOS mobil eszközökkel is bárhonnan lehet csatlakozni, olyan funkciókat alkalmazva, mint a képernyőmegosztás vagy az előadói kommentár.

„A jelenlegi innovációkkal a 4 milliárd dolláros videokonferencia-piacon olyan versenytársak mellé léptünk, mint a Skype for Business, a GoToMeeting vagy a Cisco WebEx. Felhasználóink javarészt az egyszerű használhatóság miatt választanak minket, hiszen ez egy anonim rendszer, amelyben a csatlakozáshoz nincs szükség konfigurációra vagy informatikai segítségre, elég a meghívó linkjére rákattintani. Az egyszerűségnek köszönhető az is, hogy a piac nagyobb növekedési potenciát lát bennünk”– mondja Turóczy Attila fejlesztési vezető.

Az amerikai tőzsdén is jegyzett LogMeIn ezen szoftvere 2010 óta van jelen a piacon, és olyan nagynevű vállalatok használják, mint az irodaszergyártással foglalkozó Ricoh vagy az applikációiról híres Foursquare. A cég leggyorsabban fejlődő termékére Collaboration Cloud néven külön üzletág is alapult, amely 2015 első negyedévében 31 százalékkal járult hozzá a LogMeIn teljes árbevételéhez.

Azóta történt

  • Egyesül a LogMeIn és a Citrix GoTo

    A tranzakció értéke 1,8 milliárd dollár, azaz 512,5 milliárd forint körül alakul. A részvényesek már bólintottak.

  • A LogMeIn bevásárolt

    Egy dinamikusan fejlődő, egyre bővülő piacon akarnak közös munkával még erősebb pozíciót szerezni.

Előzmények