A Logitech bemutatta a Google TV-hez készített eszközeit

A Google kampánynyitója után két nappal a projekt egyik fontos közreműködője, a Logitech is tájékoztatót tartott, és hivatalosan is bejelentették azokat az eszközöket, melyeket a Google TV számára fejlesztettek ki. (részletesebb bemutató feltehetően testvérlapunkban, a hardverspecialista Prohardver-ben várható, itt most csak röviden ismertetjük az újdonságokat).

Hirdetés

 

logitech
Nagyításhoz klikk! a képre

A legnagyobb hangsúlyt a rendszer lelke, a Revue nevű plug-and-play eszköz, egy az AV-rendszert vezérlő, a Harmony technológiát használó „companion box” kapta. Ezt az eszközt a televízióhoz, illetve a set-top-boxhoz kell csatlakoztatni, majd a billentyűzet (Keyboard Controller) segítségével egy rövid beállítási szakasz után lehet böngészni a neten a tévé képernyőjén.

 

Revue
Nagyításhoz klikk! a képre

Elkészítettek egy Mini Controllernek nevezett, a fentebb említettnél jóval kisebb, a távirányító és a billentyűzet keverékének nevezhető vezérlőt is. A Mini Controllerben lítiumion akkumulátor van, mely a leírás szerint két hétig bírja egy feltöltéssel.

 

logitech
Nagyításhoz klikk! a képre

Fontos kiegészítőnek szánják az erre a rendszerre szánt HD kamerát, illetve az ezt támogató szoftvert is (Vid HD), mely azt biztosítja, hogy a fogyasztó a számítógép használat nélkül folytathasson videobeszélgetéseket.

 

logitech
Nagyításhoz klikk! a képre

A Revue-hoz kínálnak még egyéb, a céghez kötődő szolgáltatásokat is (képnézegetés, médialejátszó), valamint elérhető lesz hamarosan két letölthető alkalmazás, mely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy iPhone-ját vagy androidos telefonját használhassa távirányítóként.

logitech
Nagyításhoz klikk! a képre

A termékekre tegnap óta már fogadják az előrendeléseket a cégnél, illetve a nagy online áruházakban, a piacra kerülés várható időpontja az Egyesült Államokban a hónap vége. A Revue ajánlott kiskereskedelmi ára (a billentyűzettel együtt) 300, a Mini Controlleré 130, a kameráé 150, míg a nagyobb billentyűzeté 100 dollár.

Azóta történt

  • A Sony piacra lép a Google-képes tévékkel

    Kereskedelmi szempontból az évtized legbátrabb, legkockázatosabb vállalkozása az internetezésre is alkalmas tévék piacra dobása. Még senki sem tudhatja, hogy sikertörténet, forradalom, vagy bukás lesz belőle.

Előzmények