Linuxra települnek az ügyfélkapcsolati megoldások

A Siebel Systems, az ügyfélkapcsolati megoldások vezető szolgáltatója megállapodott a Novellel, hogy a jövőben kiemelt támogatást nyújtanak a Siebel üzleti alkalmazások és a Novell SUSE Linux Enterprise Server 9 együttműködéséhez. A két cég kiegészítő ajánlatai tovább segíti a Siebel alkalmazások nyílt forráskódú platformokra történő telepítését, rugalmasan kiválasztható hardver konfigurációk mellett. Az együttműködés részleteit a LinuxWorld konferencián ismertették.

„A Novellel közösen fejlesztett alkalmazások segítségével a Siebel ügyfelei is kihasználhatják a Linux platform előnyeit” – nyilatkozta Skip Bacon, a Siebel Systems technológiáért felelős alelnöke. „Így minden ügyfelünk számára elérhetővé válnak a szabványalapú számítástechnikai technológiák. A SUSE Linux integrált felügyeleti képességei megkönnyítik a Siebel rendszereket használó rendszergazdák munkáját: gyorsabban elvégezhetik a rendszerek telepítését, konfigurálását és működtetését. Terveinkben szerepel, hogy folytatjuk a Novellel való együttműködésünket, melynek keretében világszínvonalú vállalati megoldásokat biztosíthatunk ügyfeleinknek” – tette hozzá Bacon.

A Siebel Systems termékfejlesztési csoportja a Novell mérnöki szervezetével közösen dolgozik azon, hogy a Siebel ügyfelei is kihasználhassák a Novell támogatását élvező Linux platform előnyeit. A kibővített fejlesztési együttműködés keretében támogatást biztosítanak a szabványalapú számítástechnikai megoldásokhoz, és a Siebel alkalmazáscsomagok optimalizálásához. Várakozásuk szerint az eredmény a legmagasabb szintű üzleti követelményeknek is megfelel majd, mind teljesítmény, mind skálázhatóság terén, ráadásul alacsonyabb költségszint mellett.

Azóta történt

Előzmények