2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Megjelent a Linux Mint 19

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Kezdőknek és haladóknak. Gyors és teljesen magyar nyelvű Linux-alapú operációs rendszer.

A Linux Mint fejlesztőcsapata büszkén jelenti be a Linux Mint 19 kiadását, amely a Tara nevet kapta. A 19-es kiadás az Ubuntu – 2018. áprilisban megjelent – 18.04-es hosszan támogatott (LTS) verziójára alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően ez a verzió 2023-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt éven keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.

Ez a kiadás tartalmazza a Cinnamon 3.8 nemrég megjelent, a MATE 1.20 nemrég megjelent és az Xfce 4.12 télen megjelent verzióit, illetve sok más újdonságot is. A fejlesztők a kiadással egy időben a LMDE 3 tárolóba is feltöltik a legújabb kiadásnak megfelelő csomagokat, valamint az XApps alkalmazások legújabb verzióját. Ez a kiadás elsősorban a meglévő szoftverkörnyezet további finomítását hozza el, de az új LTS-alapoknak köszönhetően, mind a rendszermag, mind a grafikus felület jóval újabb komponensekből áll.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy:

 • ebből a kiadásból nem készül már KDE kiadás. A KDE asztal külön telepíthető marad

A következő néhány oldalon elolvashatók az új verzió újdonságai, valamint kiadási megjegyzései:

Letöltés

Cinnamon 64 bit

MATE 64 bit

XFCE 64 bit

Cinnamon 32 bit

MATE 32 bit

XFCE 32 bit

Előzmények

 • Megjelent a Linux Mint új verziója

  Új mentési rendszerrel, HiDPI teljes támogatással, megújult Alkalmazáskezelővel, Flatpak támogatással és a nagyon kényelmes Google Drive és alkalmazás folyamatjelző támogatással.

 • Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója

  Nem kevés újdonsággal érkezik az új változat: a felszínen is, belül is sok változtatással találkozhatnak a felhasználók.

 • Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah

  A magyar közösség július közepén kiadási bulit is szervez, ahol bemutatják az Linux mint 18 újdonságait, illetve kötetlenül lehet beszélgetni a közösség tagjaival.

 • Megjelent a Linux Mint 17.3

  A terveknek megfelelően új verzióval jelentkeztek a legbarátságosabb Linux-kiadás, a Linux Mint fejlesztői.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.