Slágertermék lehet a szelfikészítő drón

Érthető, hogy a fejlesztést bemutató tudósítások a szelfikészítést emelték ki, de a Lily nevű kis drón sokkal több ennél, és valóban sokféle hasznos felhasználási módja lehet.

Hirdetés

A fejlesztés lényege, hogy a levegőbe engedett drón nyomkövető rendszere segítségével figyeli „gazdáját”, és közben kamerájával (1080/60-as HD vagy 720/120-as lassított) videót, illetve 12 megapixeles képeket tud készíteni. Ez a sporttevékenységüket rögzíteni akarók számára jöhet jól, mivel az esetleg használt sisakkamera mellett egy másik nézőpontból is készíthetnek filmeket vagy képeket.

A drón kétórás feltöltés után 20 percig tud levegőben maradni, repülési magassága a felhasználó fejétől számítva maximum 15, minimum másfél méter, átlagsebessége körülbelül 25 km/óra. Ha a gép elveszíti az ember által a ruházaton viselt adó jelét, vagy lemerülőben van az akkumulátora, akkor leszáll.

A gyártó már lehetővé tette az előrendelést, és most igen kedvezményesen, 500 dollárért lehet az amerikai egyetemisták által kifejlesztett Lilyhez hozzájutni, mivel ha kereskedelmi forgalomba kerül, valószínűleg a duplájába fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények