Megjelent a LibreOffice 3.6 stabil kiadása

Hirdetés

LibreOffice-logóA The Document Foundation ma kiadta a LibreOffice 3.6.2-es verzióját. Ez már bátran használható otthoni és intézményi környezetben is, hiszen a nyílt forráskódú irodai csomag fejlesztését iránytó alapítvány kiadási elvei szerint csak a főverziók .0-s és .1-es kiadásai tekinthetők kísérleti stádiumoknak. A .2-es verziót már stabilnak, míg a .3-as és további hibajavító kiadásokat „atomstabilnak” minősítik a fejlesztők.

Az új verzióban összesen 93 bugot javítottak. Amint a magyar közösség blogjában olvasható: Németh László jóvoltából egy hét és fél éve bejelentett hiba javítása is ebbe került bele, a hosszú lábjegyzetek tooltipje most már több sorba törik, és el lehet olvasni, mert nem lóg ki a képernyőről. De egy közel tíz éve ismert bugot is most javítottak ki.

Amint azt korábban megírtuk, ez a főverzió, a LibreOffice 3.6 számos újdonságot hozott. Ezek közül a fontosabbak címszavakban: új CorelDRAW-importáló, Alfresco-integráció a CMIS-protokoll használatával, korlátozott SharePoint-integráció, színskálák és adatsávok a táblázatkezelő celláiban, PDF-exportálás vízjelekkel, tökéletesített automatikus formázási funkció a szöveges dokumentumok táblázataiban, jó minőségű képátméretezés, Microsoft SmartArt importálás szöveges dokumentumokba és javított CSV-kezelés. Ezen túl rengeteg hozzájárulás érkezett a dizájnercsapattól: letisztultabb lett a megjelenés (különösen a windowsos változatban), szebbek a bemutatósablonok és az új indítóképernyő.

A LibreOffice 3.6.2 letölthető a csomag hivatalos weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények