Hirdetés

Új vezérigazgató az LG Electronics élén

Az új vezető a társaság háztartási gép üzletágától érkezik: Jo Seong-jin mellett további 57 szakember került felső vezetői pozícióba.


Jo Seong-jin

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy azonnali hatállyal Jo Seong-jint, a vállalat háztartási gép és légkondicionáló üzletágának (Home Appliance & Air Solution) vezetőjét, egyben a kulcsfontosságú döntésekért felelős három megbízott igazgató egyikét nevezték ki a társaság vezérigazgatói posztjára.

Jo Seong-jin vezérigazgatóként az LG Electronics összes üzletágáért felel, köztük a háztartási gép és légkondicionáló üzletágért, a mobilkommunikációs, a szórakoztatóelektronikai, valamint a járműalkatrész részlegért, illetve felügyeli a vállalatcsoport globálisan több mint 120 érdekeltségét.

Jo Seong-jin (60) 1976-ban kezdett dolgozni a Goldstarnál, 1980-ban pedig ahhoz a csapathoz csatlakozott, amely az LG első automata mosógépét fejlesztette ki. Mielőtt 2015-ben a háztartási gép és légkondicionáló részleg elnöki posztjára került volna, az üzletág mosógép divízióját vezette. A dél-koreai állam által adományozott, az ország iparát leginkább előmozdító szakembereknek járó díj bronz fokozatát 2007-ben vehette át, amivel az új technológiák kifejlesztéséhez való hozzájárulását és a dél-koreai iparért végzett munkáját ismerték el. Jo Seong-jin kulcsszerepet játszott abban is, hogy az LG a SIGNATURE márka bevezetésével és a beépíthető Signature Kitchen Suite megalkotásával belépett a prémium háztartási gépek piacára, az okosotthonok és a dolgok internete (IoT) terén pedig lefektette a jövőbeli üzleti sikerek alapjait.

Az LG igazgatósága Song Dae-hyunt (58), a vállalat FÁK régióért felelős vezetőjét és az oroszországi leányvállalat elnökét a háztartási gép és légkondicionáló üzletág elnök-vezérigazgatójának nevezte ki, így ő váltja ezen a poszton Jo Seong-jint. A társaságnál 33 éve dolgozó szakember szinte az összes jelentős termékvonal üzleti oldalán dolgozott már a háztartási gép és légkondicionáló üzletágnál, beleértve a klímaberendezéseket, hűtőket és egyéb konyhai eszközöket. Az LG FÁK régióért és Oroszországért felelős vezetőjeként 2012 óta sikeresen javította a vállalat üzleti pozícióit, dacára a térség gazdasági nehézségeinek.

Jo Seong-jin és Song Dae-hyun mellett további öt szakembert neveztek ki ügyvezető alelnökké, tizenhárman szenior alelnöki posztra, harmincnyolcan pedig alelnöki pozícióba kerültek. Az új munkakörök 2016. december 1-jétől hatályosak, míg a kinevezések 2017. január 1-jétől válnak érvényessé, az éves részvényesi közgyűlést követően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények