Hirdetés

Saját okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az autókra szabott webOS-rendszer a Microsoft platformjával együttműködve növeli a járművek által nyújtott felhasználói élményt.

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy az idei, tegnap kezdődött Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI).

A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról. Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket. A felhőszolgáltatást a hamarosan megjelenő webOS Auto platformba is beépítik, Frankfurtban a webOS IVI rendszerében elérhető partnerszolgáltatásokat is bemutatják.

Az LG szoftverplatformján webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux-alapú IVI platform.

„A Microsofttal való együttműködés révén arra törekszünk, hogy megerősítsük az LG autóipari IVI platformját, és az MCVP által biztosított technológiák kihasználásával felgyorsítsuk az okosjárművek elterjedését” — mondta Helen Choi, az LG Electronics CTO részlegének alelnöke.

„Az okosautók gyorsan növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása — a járműadatokat tartalmazó digitális visszacsatolások hozzáadott értéke révén — jelentős előnyökkel jár majd az autógyártók számára" — mondta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős programmenedzsere.

Azóta történt

Előzmények