Levédette a telefonverést a Microsoft

(Infobulvár) Meglehetősen kínosnak hatnak azok a pillanatok, amikor egy tárgyalás, egy színházi előadás, vagy más, hasonló eseményen elkezd hangosan csengeni a telefonunk. Ezt a már ismert, feszült képernyő-tapogatás követi, amit a felfokozott idegállapotnak köszönhetően gyakran hosszú, kínos másodperceket felemésztő babrálás kísér. Az ember ilyenkor a legszívesebben földhöz vágná a mobilját, ám ez egy drágább készüléknél határozottan káros lépés – és ha egy esetleges mobiltelefon cserével is számolunk, akkor a pénztárcánknak duplán fájhat.

Hirdetés

A Microsoft sokak segélykiáltására reagálva, feloldozván a lelkiismeret-furdalás alól, levédetett egy olyan megoldást, aminek köszönhetően a jövőben bátran ráverhetünk egyet a készülékünkre, ha el akarjuk hallgattatni azt. A 20120231838-as szám alatt bejegyzett szabvány leírása szerint „amikor a felhasználó ráver a telefonjára, az elkezd reagálni az ütésre”. Noha a szóhasználat nem a legszerencsésebb, ugyanis a felhasználók könnyen félreérthetik a fizikai ráhatás erejét, mi több, a szó jelentését is. Hogy tisztázza, a szabadalmat felfedező Patent Bolt oldalnak a vállalat elmondta, hogy mire is gondol a megfogalmazás alatt: a technológia reagál a „pofozásra, az ütésre, a csettintésre, a fricskára, a nyomásra és a koppintásra” is.

Hogy a technológia mikortól is köszön vissza a jövő készülékeiben, még erősen kérdéses, ám ami majdnem hogy biztos, az az, hogy az Apple valószínűsíthetően nem fog nekilátni egy hasonló megoldás kifejlesztésének.

Előzmények