Létrejöhet az Adobe és a Macromedia egyesülése

Hirdetés

Befejeződött az utóbbi időszak egyik legnagyobb akvizíciójának hivatalos átvilágítása, az Adobe Systems és a Macromedia bejelentették, hogy immár semmi sem akadályozza, hogy a két cég hivatalosan is befejezze az egyesülési folyamatot. A szükséges hatósági vizsgálatok hivatalosan 2005. december 3-án fejeződtek be.

A cégegyesülés előzménye az Adobe 2005. április 18-i bejelentése volt a Macromedia teljes részvénycsomagjának felvásárlásáról. Az akvizíciós szerződés értelmében a Macromedia részvényesei 1,38 részvényt kapnak minden egyes Macromedia részvényükért az akvizíciós folyamat lezárulásának időpontjában.

Hogy mi lesz az Adobe jövőbeli stratégiája a megszerzett Macromediával, arról részletesen csak 2006. január 31-én fogunk tudni – az ügyvezetők New Yorkban, az Adobe éves gazdasági elemzői konferenciáján tartanak erről tájékoztatót.

Azóta történt

  • Piacvezető céget vásárol fel a CA

    A vállalati alkalmazásmenedzsment területen sikeresen tevékenykedő Wily Technology 375 millió dollárért kerül a CA-hez, ahol önálló részlegként dolgozik tovább.

  • Adobe-tervek Intel-Apple platformra

    Az Intel-alapú Macintoshokon is akadálymentesen fognak futni az Adobe Universal jelzésű szoftverei. Csak ki kell várnunk őket.

  • Akvizíciós hullám a tech szektorban

    Ma a piaci konszolidáció és az új technológiák megszerzésének igénye áll a felvásárlások és összeolvadások hátterében.

  • Régiónkra koncentrál az Adobe

    Viszonteladói képzésekkel és a Macromedia termékek lokalizált változataival erősít az Adobe a délkelet-európai piacon.

Előzmények