Letölthető a Firefox 4 RC

Noha a hét eleje óta már elérhető volt a Mozilla szerverein, hivatalosan csak tegnap jelent meg a Firefox 4 első, kiadásra jelölt (RC1) verziója. A hosszúra nyúlt béta-időszak után az új mérföldkő azt jelzi, hogy a fejlesztők véglegesnek tekintik a böngésző funkciórepertoárját. Johnathan Nightingale, a Mozilla illetékes vezetője az IDG News-nak azt mondta: a hibajelzésektől függ, hogy mikor nyilvánítják befejezetté a kódot, de ha nem kerül elő súlyos bug, március végégig meg fog jelenni a végleges kiadás.

Amint az ismert, a Firefox 4 sok újdonsággal érkezik majd. Ezek közé tartozik a teljesen áttervezett felhasználói felület, a webes szabványok (például CSS 3, Canvas, Web Sockets) kibővített támogatása, a nagyobb teljesítményű JavaScript-motor, a jobb minőségű oldalmegjelenítés, a helytelenül működő pluginek miatt bekövetkező összeomlás elleni védelem, új szervező az add-onokhoz, az Audio Data API és a HTTP Strict Transport Security (HSTS) protokoll támogatása, valamint Windows Vista és Windows 7 platformon a grafikus megjelenítés hardveres gyorsítása.

Ez lesz az első Firefox-verzió, amely lehetőséget ad a beállítások – köztük a könyvjelzők, az elmentett jelszavak, a böngészési előzmények és a megnyitott lapok – szinkronizálására a userek által használt különböző eszközök között, illetve szintén most először lesz mód a hirdetések nyomkövető sütijeinek blokkolására is.

A most kiadott RC új funkciókat nem, csak hiba-, valamint a böngésző stabilitását és kompatibilitását érintő javításokat tartalmaz. Letölthető Windows, Mac OS és Linux platformokra – magyar nyelvű felülettel is – a hivatalos letöltési oldalról.

Azóta történt

Előzmények