Hirdetés

Letölthető a Firefox 3.6 RC

Firefox-logóA Mozilla a hétvégén kiadta a Firefox 3.6 első kiadásra jelölt változatát (RC1). A Gecko platform 1.9.2-es verziójára épülő tesztkiadás az utolsó béta óta több mint 70 ismert hibát javít, miközben néhány új funkciót is támogat.

Ezek közé tartozik a böngésző skinezését lehetővé tévő Personas kiegészítő integrálása, a Web Open Font Format (WOFF) betűtípus-formátum, valamint új CSS-, DOM- és HTML5-technológiák támogatása. Ez a kiadás automatikusan figyelmezteti a felhasználót arra, ha a megnyitott weboldal megtekintéséhez szükséges bármely plugin (tehát nem csupán az Adobe Flash) nem naprakész, és a fejlesztők szerint a korábbi verzióknál jóval gyorsabban indul és jobb JavaScript-teljesítményre is képes. Az újdonságok teljes listája a kiadási megjegyzésekben olvasható.

A madagaszkári Namoroka nemzeti parkról elnevezett 3.6 egyébként bevallottan nem hoz drasztikus változtatásokat a felhasználók számára, a Personas integrálásán túl a fejlesztők elsősorban a válaszidő és a teljesítmény javítására összpontosítanak. A decemberben bejelentett halasztás után a fejlesztők most azt remélik, hogy legfeljebb apróbb változtatásokra lesz majd csak szükség az RC1 kódján, és a végleges heteken belül elkészülhet.

Addig is: a kiadásra jelölt verzió Windows, Mac OS X és Linux platformokra letölthető – magyar nyelven is – a Mozilla weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények