Letöltések a YouTube-ról

A YouTube mára világszerte a legnépszerűbb videomegosztó oldallá vált, s nincs nap, amikor a nagy portálok, online lapok ne írnának egy-egy új felfedezésről, ne készülne hír egy, a felhasználók által feltett videóról, ne járna körbe egy e-mail valami furcsaságról. Ilyenkor azonban az adott filmnek csak linkjét lehet beilleszteni a szövegbe, mert az oldal csak az online megtekintést engedi, a letöltést nem. Ezen a problémán segít egy program, mely azokat kívánja kiszolgálni, akik mégiscsak le szeretnék tölteni gépükre azt a bizonyos filmet.

A YouRipper nem új program, a most letölthető a 2.1-es változat. A pici programot nagyon könnyű használni. Telepítés után a böngésző bal felső sarkában megjelenik egy ikon, amellyel kinyithatjuk a YouRipper eszköztárát. Ott – többek között – szerepel egy YouTube ikon is, melyre kattintva megjelenik egy mező, amelybe csak be kell másolni a letölteni kívánt video url-jét, majd a Rip gombra kattintva már el is indul a letöltés.

Persze semmi sem fenékig tejföl, a mentett Flash Movie fájlok .flv kiterjesztésűek, tehát olyan lejátszó kell, amelyik ismeri ezt a formátumot (például az FLV Player vagy a VLC), s a videók legfeljebb olyan minőségűek lesznek, mint amilyet az oldalon láttunk, de inkább rosszabbak. Ám ha valakinek nem elég az online elérés, illetve tart attól – s jogosan –, hogy kedvenc videóját szerzői jogi okokból akár már holnap leveszik a YoutTube-ról, akkor itt a könnyű módszer az archiválásra.

Update: Olvasóink – természetesen – ismernek más módszereket is, s ezeket meg is írták. Íme néhány. Egy másik letöltő, grabber a YouTube videóihoz. Egy weblap, ahol, ha megadjuk az online videó linkjét, kiadja a letölthető változatot. S még egy, amely ugyanezt tudja. Az információk szerint ezek más streamvideókat tartalmazó oldalak esetében is alkalmazhatóak.

További tippek a fórumban, ezek, úgy tűnik, szaporodnak...

Azóta történt

Előzmények