Lenyúlták a Google német oldalát


Tegnap reggel a német Google-oldal helyett a netezők csak egy internetszolgáltató logóját találták a google.de címen, s egy üzentet, hogy az oldalon tartalom nem található. Az illegális átirányítás egy kis szolgáltatóhoz, a Goneo Internethez vitte a látogatókat, nem kis zavart okozva a Google-t keresők esetében, s igen csak felbosszantva a vállalat németországi vezetőit. „Még soha nem történt hasonló a google.de oldalával, s remélem többet nem is fog előfordulni” – nyilatkozta zaklatottan Stefan Keuchel, a Google Deutschland szóvivője, s hozzátette még, hogy egyelőre fogalmuk sincs ki felelős a hackelésért, de már folyik a vizsgálat.

A leállás két órán át tartott, s nem érintette a Google többi német oldalát. A szóvivő udvariasan kitért az újságírói kérdés elől, hogy milyen akciót tervez a vállalat a jövőbeni hasonló akciók megakadályozására: „Ez a mi ügyünk. De biztosíthatom, lesznek változások.”

A Google újra regisztráltatta német címét, mert a német doménregisztrátor Denic szerint mindkét biztonsági megoldás, melyeknek az a célja, hogy a jogosult kapja meg a megvásárolt domént, csődöt mondott, s ez az ügy feltehetően a német regisztrációs és ellenőrzési rendszer felülvizsgálatához vezet majd el.

Azóta történt

Előzmények