Lemondott az NHH elnöke

Hirdetés

A mai napon Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke lemondott megbízatásáról – közölte a szervezet sajtóközleményében. A lemondás tényét Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-i hatállyal tudomásul vette.

Pataki Dániel 2002 óta az európai hírközlés-szabályozás hazai bevezetésén, majd 2004-től az NHH elnökeként ennek végrehajtásán dolgozott. A piaci és technológiai változások nyomán időszerűvé vált az európai hírközlés-szabályozás hatásainak értékelése, majd pedig a szabályozás rendszerének megújítása. Ebben a feladatkörben az NHH és személyesen Pataki Dániel jelentős munkát vállalt.

November végén az Európai Parlament nagy többséggel hagyta jóvá az EU új hírközlés-szabályozási keretrendszerét, mely a következő évtizedre meghatározza az európai hírközlés fejlődési irányait. A közel hároméves európai jogalkotási folyamatban meghatározó szerepet játszottak azok a nemzetközi hírközlésszakmai szervezetek – az Európai Szabályozóhatóságok Csoportja – ERG, illetve a Rádió Spektrum-politikai Csoport – RSPG – melyek az elmúlt két évben magyar elnökséggel, Pataki Dániel vezetésével működtek.

Pataki szakmai munkásságát 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, 2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el.

Azóta történt

Előzmények