Lemeszelték a Google autóját, mert túl lassan hajtott

Rendőrségi intézkedés indult a Google önvezető autója ellen, mert az túl lassan hajtott, ezzel akadályozva a forgalmat, mely feltorlódott mögötte. Nagy kérdés, hogy ki kapja ilyen esetben a büntetést, az utas, az autó, vagy az operátorok? A keresőóriás járműve 35 mérföldes (56,3 km/óra) korlátozás mellett haladt folyamatosan 24 mérföldes (38,6 km/órás) sebességgel.

A hatósági eljárás során a közúti járőr felvette a kapcsolatot az autó operátoraival, akik tájékoztatták, hogy biztonsági előírások miatt közlekedik maximum 25 mérföldes sebességgel a tesztelési időszakban. Mivel a szabályozás szerint a Google önvezető autója legálisan haladhat azokon az utakon, melyeken 35 mérföld, vagy ez alatti sebességkorlátozás van életben, végül nem kapott csekket senki, így a fenti kérdésre nem kapunk választ.


(forrás: Mountain View Police)

Az esetről a Google is beszámolt, próbáltak humorosan hozzáállni a történtekhez, a bejegyzést azzal indították, hogy fogadni mernének, embereket nem gyakran állítanak meg túl lassú haladás miatt. Hozzáteszik, hogy „az 1,2 millió levezetett mérföld (közel kétmillió km), azaz nagyjából 90 évnyi vezetési tapasztalat után sem kaptak büntetést soha”.

Azóta történt

Előzmények