Lelőtte az Intel Studiost az Intel

A Protocol nemrég írta meg, hogy az Intel véget vetett az utóbbi időszak egyik ambiciózus AR/VR projektjének, ugyanis bezárták az Intel Studiost. A szóban forgó üzletág nem számított túl nagynak, hiszen egy Los Angeles-i, nagyjából 930 négyzetméteres kiterjedésű, 100-nál is több 8K-s kamerával dolgozó, volumetrikus felvételeket készítő színpad volt. Ennek segítségével kvázi 3D-ben lehetett rögzíteni az adatokat, vagyis hologramszerű tartalom volt létrehozható a kiterjesztett és a virtuális valóság számára.

Bár hasonló konstrukció máshol is elérhető, de azokat inkább kis jelenetek felvételére optimalizálták, az Intel megoldása azonban a világ legnagyobb ilyen jellegű konstrukciója, és ez alkalmassá tette az Intel Studiost arra, hogy komplex jeleneteket is rögzítsen volumetrikus formában.

Az Intel megerősítette a Protocol számára, hogy valóban bezár az Intel Studios, amit a nem megfelelő üzleti kondíciókkal magyaráztak, de megnyugtattak mindenkit, hogy továbbra is érdekeltek a szórakoztatóiparban, és a vállalat komolyan hisz benne, hogy a sportközvetítések jövője a volumetrikus felvételekben rejlik.