Hirdetés

A világ legjobb iPad-lapjai között a Story

Story appA „leginnovatívabb” magazinalkalmazások közé sorolta egy amerikai tanácsadó cég a Story bulvárhetilap Apple iPadre készült kiadását. Az online és nyomtatott sajtó számára PR- szolgáltatást és elemzéseket nyújtó McPheters & Company ezernél is több médiaappot tart számon iMonitor vizsgálatában, mely dizájn, használhatóság és a tartalom gazdasága alapján rangsorolja is ezeket. A Magyarországon legolvasottabb nyomtatott lapnak számító Story szoftvere a népes mezőnyben a második legtöbb pontot kapta – a maximális 15-ből 14-et –, és ezzel második lett; egyedül a brit Sunday Times előzte meg.

„Az iPaden egy teljesen új típusú tartalomfogyasztás valósul meg. Az érintőképernyős táblagépeken másképp olvasunk majd, mint amikor a net előtt ülünk, vagy amikor magazint tartunk a kezünkben. A Story Magazin Digitális különkiadásával a Sanoma innovatív szerepet vállal az új médium nyelvének kialakításában” – idézi a lapot kiadó Sanoma Budapest közleménye Szépvölgyi Tamást, a cég mobilmédia-üzletágának vezetőjét.

Hirdetés

A Story iPadre decemberben kiadott téli különszáma olyan lapok alkalmazásait előzte meg, mint a Washington Post, a Fortune, a Time vagy a brit milliárdos Richard Branson által pénzelt, kizárólag táblagépeken megjelenő Project. Érdekes, hogy a közzétett toplistán az amerikai Wired appja, melyet az Apple táblagépének kiadásakor mint etalont mutogattak, nem is szerepel.

A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege áttörést vár a tabletpiactól, és a közeljövőre több ipades megoldás kiadását tervezi – közölték.

Azóta történt

Előzmények