Hirdetés

Látványos növekedést tervez a Freesoft

Hirdetés

Tegnap tartotta éves rendes közgyűlését a Freesoft Rt., a rendezvényen szokatlanul sok – az alaptőke 79 százalékát képviselő – részvényes jelent meg, így a közgyűlés első nekifutásra határozatképesnek bizonyult.
A tulajdonosok egyhangúlag jóváhagyták a cég 2005-ös mérlegét és eredménykimutatását, valamint meghallgatták a felügyelőbizottság és az igazgatóság beszámolóját. Keresztesi János, a Freesoft vezérigazgatója beszédében az idei tervekre is kitért. Elmondta: a tavalyi, valamivel 2 milliárd forint feletti árbevétel után most 3,1 milliárdra szeretnék feltornászni a forgalmat, az EBITDA eredményt pedig a 2005-ös százmillió után már negyedmilliárd forint közelébe várják.

Leginkább az amerikai leánytól vár javulást a Freesoft, a tengerentúlról az idén már mintegy 400 millió forintnyi árbevételre számítanak. Mindkét tervszám teljesülése igen látványos bővülést jelentene, ráadásul a adatok nem tartalmazzák egy esetleges akvizíció hatásait.

A növekedéshez azonban forrásokra lesz szüksége a társaságnak, a vevők ugyanis átlagosan 148 nap alatt fizetnek, azaz a Freesoftnak eddig meg kell hiteleznie az idén a tervek szerint 3 milliárd forintnyi bevételt. A pluszforrások előteremtése elsősorban hitelfelvételt jelentene, de adott esetben a tőzsdén keresztüli pénzbevonás is elképzelhető.

Azóta történt

Előzmények