Lát és irányít is a DJI új szemüvege

A DJI Goggles segítségével nemcsak úgy érezhetjük, mintha ott ülnénk drónunk tetején, de irányíthatjuk is annak mozgását.

Újfajta szerkezettel jelentkezett a DJI: a Goggles nevű szemüveg olyan, mintha egy VR-headsetet kereszteztek volna egy kontrollerrel. A készülék nemcsak úgy néz ki, de úgy is kell használni, mint mondjuk az Vive-ot: fejünkre téve két Full HD felbontású LCD panelnek köszönhetően úgy érezzük majd, hogy mi is ott ülünk a vele összekapcsolt drónon. A rendszer jelenleg a Mavic Pro-val, Phantom 4-gyel és Inspire 2-vel kompatibilis (az  utóbbi két sorozatnál azonban szükség van az eredeti kontrollerre is), a képet illetően pedig a Full HD felbontás esetén 30, 720p-nél 60 fps sebességre számíthatunk.

Hirdetés

A látványon túl a készülék távirányítóként is használható abban az értelemben, hogy attól függően, hogy hogy állítjuk be, fejünk forgatásával a repülés irányát vagy a drónra szerelt kamera irányát is módosíthatjuk. Mindehhez a headsetben elhelyezett különböző szenzorokat használja, így az irányítás elég gyorsan megtanulható – amihez pedig nem elég a fejmozgatás, arra ott a készülék oldalán elhelyezett érintésérzékeny felület is.

A Mavic esetében egyébként egy drónhoz két Goggles is kapcsolható, így társas repülésre is lehetőség lesz, akár úgy is, hogy az egyik szemüveg csak nézőként van jelen. A Goggles érkezése május 20-án várható, az ára pedig 449 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI