A támadás ellenére biztonságban vannak a LastPass felhasználói

A népszerű jelszókezelőt komoly hackertámadás érte, azonban a felhasználók adatai és jelszavai bizonyságban vannak.

A LastPass az egyik legnépszerűbb jelszókezelő, ezért is érte sokakat kellemetlenül a hír a napokban, hogy a hackerek sikeres támadást hajtottak végre a termék mögött álló cég ellen, és annak forráskódja mellett más érzékeny adatokat is elloptak.

A vállalat ügyvezetője, Karim Toubba szerint a felhasználók jelszavait nem érintette a támadás, a nyomozás alapján az ügyféladatokhoz nem történt illetéktelen hozzáférés.

A LastPass több mint 25 millió felhasználóval rendelkezik, és segít abban, hogy minden fiókhoz erős, egyedi jelszót használhasson az ügyfél, anélkül, hogy ezeket észben kellene tartania. Az viszont mindig is rémálomszerű forgatókönyv volt, hogy a felhasználók mesterjelszava veszélybe kerül.

Toubba szerint ilyesmi nem történt, a mesterjelszavak biztonságban vannak, azok lecserélésére nincs szükség, és semmilyen egyéb teendőre sem. További részleteket nem igazán közöltek, csak annyit, hogy a bejelentés előtt 2 héttel történt az incidens, továbbá egy kiberbiztonsági céget már megbíztak a nyomozással.

Azóta történt

Előzmények