A gazdaság lassul, a csúcsmobilok iránti igény pörög

Erről a Qualcomm vezérigazgatója beszélt egy svájci konferencián – szerinte a fogyasztók egyre inkább jobb mobilokat akarnak.

Sok érdekes szereplő megfordult már az idei World Economic Forumon Svájcban, Davosban. A helyszínen volt a Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon is.

Ő egy interjú során elmondta, hogy miközben mindenki a gazdasági lassulásról beszél, addig meglátásuk szerint számukra növekedési pálya következik, ugyanis a fogyasztók egyre inkább jobb és jobb mobilokat akarnak.

A Qualcomm éppen ezért átalakított a stratégiáját, és a mobilos piacon a prémium és a csúcskategóriás megoldásokra koncentrál, és egyre nagyobb szerephez, piaci részesedéshez jut a kategórián belül.

Azt ugyanakkor elismerte Amon, hogy az okostelefonok piaca felnőtt, nem sok növekedési lehetőség maradt – a globális gazdasági kockázatok pedig különösen aggasztják a világ vezetőit, a politikusokat, és egyesek már egy világszintű recesszió elhúzódásáról beszélnek.

Amon beszélt arról is, hogy a világjárvány alatt az okostelefonok hasznossága még tovább nőtt (távoktatás, távmunka, családdal való kapcsolattartás), azóta pedig az emberek még jobb mobilokat akarnak, még jobb funkciókkal. Emiatt szerinte az ő piacuk stabil marad, infláció és gazdasági visszaesés ide vagy oda. Megemlítette, hogy nem csak a mobilpiacon jelentős a Qualcomm szerepe, hanem az AR- és VR-eszközök piacán is, többek között a Metát is a Qualcomm szolgálja ki, és a jövőben még jobban együttműködik majd a két fél. A Microsoft és a TikTok és partner ilyen téren, de további megállapodások bejelentését is ígérte a vezérigazgató.

Azóta történt

Előzmények