Kutyascammer miatt perel a Google

Visszaélt a Google szolgáltatásaival egy csaló, aki nem létező kutyakölyköket árult – egyre több hasonló per várható a visszaélések miatt.

A Google beperelt egy kutyascammerként emlegetett csalót, aki a vállalat szolgáltatásaival visszaélve nem létező kutyakölyköket árult.

Hirdetés

Ez az első ilyen jellegű per, ami azért érdekes, mert a Google szerint egyre több ilyen várható – a felhasználók visszaéléseit szeretnék visszaszorítani.

Az esetre még tavaly hívta fel a Google figyelmét az AARP, ugyanis a csaló előszeretettel vert át idős embereket is. A perben külön említenek valakit, aki digitális ajándékkártyák formájában fizetett ki 700 dollárt egy basset houndért, de kutyát végül nem kapott.

A Google az anyagi károk megtérítését kéri a bíróságtól, és a felhasználó eltiltását. A csaló egyébként a Gmail és a Google Voice szolgáltatásokat használva tett hamis ígéreteket, csalásra épülő weboldalakat regisztrált, valamint kért és kapott befizetéseket. Emellett marihuánát és egyebeket is árult. A Google felhasználói feltételei azonban szigorúan tiltják a szolgáltatásainak illegális tevékenységekben való használatát, és a per szerint a kutyascammer ártott a Google megítélésének. A pertől azt remélik, hogy elrettentik a többi csalót, akik a Google megoldásait használnák tevékenységeikhez.

Azóta történt

Előzmények