Kutyabarátoknak: még okosabb lett a Vigyél Haza alkalmazás

A „Vigyél Haza” okostelefonos alkalmazás tavaly augusztusban indult útjára, és eredetileg három fő funkciót kínált: kóbor kutyák bejelentése fényképpel, leírással, GPS adatokkal; a saját kutyák regisztrációja, értesítés eltűnés esetén; állatmenhelyek gazdira váró kutyáinak fényképes adatbázisa.

Hirdetés

Az alkalmazás 11 hónap alatt 9600 fölötti letöltésszámot ért el, 3300 kutyatulajdonos regisztrálta kedvencét. Az aktív felhasználók eddig 340 utcán kóborló kutyát jelentettek be, egy részüket be is fogadták, amíg gazdájuk rá nem talál, eközben 110 magánszemély a Vigyél Haza applikáción keresztül is kereste elkóborolt kutyáját. A kezdeményezéshez 24 állatvédő szervezet csatlakozott, amelyek összesen 700 gazdira váró kutya adatait töltötték fel a rendszerbe.

A mostani bővítés alapja, hogy a Vigyél Haza Alapítvány szakértői újabb igényeket is jeleztek: a kutyák biztonsága mellett az állatok kényelméről való gondoskodás is egyre fontosabb szempont a kutyatulajdonosok számára.

A fejlesztés következtében a készülék a GPS-koordináták alapján segít megtalálni a legközelebbi kutyafuttatókat, a kutyabarát éttermeket, illetve a kutyabarát szállásokat.

„Ma Magyarországon a becsült adatok szerint közel kétmillió kutya él, közülük több mint százezer kóborol az utcán, 10-12 ezer kutya pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken várja, hogy örökbe fogadják. A Vigyél Haza alkalmazás ötlete ennek a súlyos problémának a megoldására született. Hatalmas öröm, hogy ez a kezdeményezés rövid időn belül ennyi emberhez ért el. Ez inspirált minket arra, hogy továbbfejlesszük az alkalmazást. Nagy eredmény, hogy a Telenor támogatásával ez ilyen gyorsan megvalósulhatott” – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

A Vigyél Haza alkalmazás fejlesztésének legújabb eredményeit ma, július 22-én mutatták be a Budapest Olimpia Parkban az érdeklődő kutyabarátok számára.

Azóta történt

Előzmények