A Windows 8-ra építkezve törne be a nemzetközi piacra a Kulcs-Soft

„Hiszem, hogy ez tesz minket (világ)piacvezetővé” – mondta Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft elnök-vezérigazgatója a mai sajtóbeszélgetésen, amikor bejelentette a cég legújabb termékét, a Számlázz Most, Windows 8.1-es operációs rendszerre és Windows Phone 8-ra fejlesztett digitális számlatömb alkalmazását.

Hirdetés

A Számlázz Most egy felhőalapú, alapesetben ingyenes program, amely a későbbiekben fizetős modulokkal lesz bővíthető, melyekért várhatóan 10 dollár körüli havidíjat kell majd fizetni, és a cél, hogy egy komolyabb, akár 6-8 modult tartalmazó csomag éves díja is 1000 dollár alatt maradjon. Az alkalmazás teljes mértékben megfelel a jogszabályi követelményeknek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előírásainak, és minden adatot a felhőben tárol, így a számlák kiadása és az ügyfélnyilvántartás elérése helytől függetlenül lehetséges. A program jelenleg még csak magyar nyelven érhető el, de már készül az angol változat is, amit a német és a román kiadások fognak követni, és ha egy országban igény merül fel valamilyen mobilfizetési megoldás integrálására, akkor azt is kivitelezni fogják.


[+]

Kulcsár szerint a Windows 8 ökoszisztéma nagy előnye, hogy a felhasználói felület különböző képernyőméretekre szabásával nagyon keveset kell foglalkozniuk, a munka oroszlánrészét megoldja az operációs rendszer. A terjesztés esetében talán ennél is nagyobb előny számukra a Windows Store, ami az eddigiekhez képest jelentősen megkönnyíti a nemzetközi piacra lépést. A felhőt kiszolgáló szervereket jelenleg házon belül működtetik, de ha az alkalmazás idegen nyelvű verziói is elterjednek, áttérnek az Azure-ra.

Fejlesztői szemmel nézve a cégvezető úgy gondolja, hogy a Microsoft „egy Windows” stratégiája sokkal kiszámíthatóbb és stabilabb környezetet biztosít a különböző vállalatirányítási, ügyviteli szoftvereket fejlesztő cégek számára az Androidhoz és az iOS-hez képest. „Egy trendibb dolog van az iPhone-nál, a bevétel.”


[+]

A Kulcs-Softnak jelenleg mintegy 50 ezer ügyfele van, a magyarországi növekedés ütemében elérték a plafont, de reményeik szerint új alkalmazáscsomagjuk révén akár 10-20 ezer külföldi ügyfelet is meg tudnak nyerni maguknak a következő 1-2 év során.

Azóta történt

Előzmények

  • Ballmer: Egy Windows a cél

    A Gartner ITXpo rendezvényén felszólaló (még) Microsoft elnök-vezérigazgató szerint a jövő egyértelműen egy olyan Windowsé, ami minden platformot lefed.

  • Jelentős növekedésben bízik a Microsoft a magyar okostelefon- és tabletpiacon

    Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vállalat a nehézségek ellenére a világpiacon is jó helyzetben van, itthon pedig – főleg a mobil eszközök piacán – nagy növekedésre számít a következő időszakban.