Most a domainnevekre állt rá a kriptopiac

Az NFT-piac a szakemberek szerint padlót fogott, de van új őrület még a kriptotél mellett is: most a domainnevekre állt rá a szektor.

A kriptopiac a megzuhant árfolyamok, várható szabályozások miatt csak árnyéka egykori önmagának, ráadásul az NFT-szektor is nagyjából összeomlott: sok-sok botrány és meghökkentő elemzés után a harmadik negyedévre további 60 százalékkal csökkentek az NFT-eladások, mindössze 3 hónap alatt.

A kriptoszektor és az NFT-s ágazat a jelentések szerint most a domainnevek felé fordult: meghökkentő összegekért cserélnek gazdát az egyes nevek a spekulánsok körében.

A coin.crypto például 100 ezer dollárért, a beer.eth 39 ezer dollárért talált gazdát. A spekulánsok azt állítják, hogy amikor a következő években elterjed a Web3, a blockchain és kriptomegoldások köré épített internet, akkor nagy értéke lesz az ilyen domainneveknek. A spekulánsok persze profit reményében folyamatosan forgatják ezeket másodlagos NFT-platformokon is. Az Unstoppable Domains például .crypto, .nft, .wallet végződésű címeket is kínál, 5 dollárért és 100 ezer dollárért is (a feltételezett értéket figyelembe véve) – de a wallet.crypto például 250 ezer dollárért kelt el, míg az earn.crypo 100 ezer dollárért.

Azóta történt

Előzmények