Korszerűsítés a Finnairnél

Az évente több mint hétmillió utast szállító, Magyarországon is jelen lévő finn nemzeti légitársaság, a Finnair modern, a légiiparban már jól bevált szoftvermegoldást vezet be üzleti folyamatainak racionalizálására és hatékonyságának növelésére.

A Finnair az IFS Applications bevezetése mellett döntött – jelentette be az üzleti szoftverek egyik vezető gyártója, a svéd IFS. A légiiparban világszinten vezetőnek számító IFS Applications megoldással a légitársaság elsősorban gépparkjának karbantartási, javítási és felülvizsgálati részeit korszerűsíti, de az új rendszer támogatja majd a vállalat pénzügyi, értékesítési, emberi erőforrás és üzleti folyamatait is. A fejlesztések összértéke meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

A Helsinki-Vantaa repülőtéren közel kétezer felhasználó alkalmazza majd az új megoldást. A számos régi rendszer kiváltásaként az IFS technológiája egyetlen integrált megoldást kínál az összes, a géptestek javításához, a hajtóművek karbantartáshoz, valamint a rendszer- és alkatrészjavításokhoz kapcsolódó folyamat szabályozására. Segítségével a repülőgépek optimális belső terének kialakítását (konfiguráció menedzsment) is hatékonyabban tudják elvégezni a légitársaság saját, közel 65 repülőgépből álló flottájánál. A legújabb technológiák alkalmazása a mindennapok része lesz, hiszen az ügyfélszolgálatnak elérhetővé válnak internetes megoldások is.

"Számunkra a rugalmasság és a minden részletre kiterjedő funkcionalitás azok a legfontosabb előnyök, amelyek az IFS Applicationst jellemzik" - mondta Jarmo Vilenius, a Finnair Technical Services alelnöke. "A rendszer könnyen alkalmazkodik különleges elvárásainkhoz és a felhasználóbarát kezelőfelület egyszerűvé teszi a használatát. A döntésünket nagyban befolyásolta, hogy az IFS komoly iparági tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik. Olyan rendszert kapunk, amely egyrészt az iparági szükségleteinkre van hangolva, ugyanakkor iparág-specifikus technikai támogatást is nyújt" - tette hozzá Vilenius.

Az IFS már több hasonló, sikeres légiipari projektben vett részt. Magyarországi leányvállalata az IFS Hungary idén februárban fejezte be a Budapest Airport rendszerfejlesztésének első fázisát, amelynek során új logisztikai és pénzügyi modulokat kapott a légikikötő. Jelenleg a szervizmenedzsment, a humán erőforrás és a karbantartás folyamatokat támogató megoldások bevezetése zajlik, a stockholmi repülőtéren történt IFS Applications bevezetésében részt vett nemzetközi szakemberek támogatásával, a tapasztalatok felhasználásával.

Előzmények