Állítólag kibertámadás érte a regisztrációellenőrző honlapot

Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) üzemeltet – közölte az operatív törzs.

Nagyon sok felhasználó tapasztalhatta, hogy az országos tisztifőorvos bejelentése után az az oldal, ahol a regisztráció meglétét/hiányát lehetett ellenőrizni, akadozott vagy elérhetetlenné vált körülbelül egy napig.

Erre reagált tegnap délután koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője.

Kiss Róbert elmondta, hogy a csütörtök délelőtt indított weboldalt (vakcinareg.neak.gov.hu) több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon, a honlap elérése ezért akadozott bizonyos időszakokban. A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál – fűzte hozzá.

A közelmúltban megszaporodtak az ilyen jellegű történések: januárban kormányzati oldalakat ért támadásokat jelentettek, februárban pedig a koronavírus tájékoztató oldalát vették állítólag célba.

Azóta történt

Előzmények