Hamarosan indul a Bolt ételrendelő szolgáltatása Magyarországon

A Bolt a saját sofőrjei mellett jövedelemszerzési lehetőséget szeretne kínálni a járvány miatt munkahelyüket elvesztőknek.

A Bolt, melyet elsősorban személyszállítási alkalmazásáról ismerünk – mely szolgáltatás már nálunk is elérhető –, pár héten belül elindítja ételrendelő szolgáltatását, a Bolt Foodot, itthon elsőként a fővárosban.

A vállalat hivatalos közleményében megemlíti, hogy több százezer regisztrált felhasználóval rendelkeznek Magyarországon, akik közül sokan épp home office-ban dolgoznak. Körükben jelentősen megnőtt az igény a megbízható, gyors és kiemelten biztonságos ételrendelő szolgáltatás iránt. A Bolt személyszállító partnereit is nehéz helyzetbe hozta a járvány, ezért a vállalat úgy döntött, arra nyitott sofőrjeit átképzi és egy új szolgáltatási ágban kínál számukra jövedelemszerzési lehetőséget – írják.

A Bolt Food applikáción keresztül egyszerűen, pár kattintással, a mobileszközön belüli bankkártyás fizetéssel, érintkezésmentesen lehet majd házhoz rendelni számos ismert és új budapesti étterem ételeit. Az alkalmazáson belül pontosan nyomon követhető a szállítási folyamat minden lépése, az érkezés várható ideje, illetve élő, magyar nyelvű ügyfélszolgálat segíti a felhasználókat. A Bolt a házhoz szállítást az ételrendelésen túl a legfontosabb mindennapi fogyasztási cikkekre és élelmiszerekre is tervezi kiterjeszteni, a jelenlegi krízishelyzet enyhítésének érdekében.

A cég a közeljövőben kerékpáros és motoros ételszállítók számára is lehetővé kívánja tenni a csatlakozást, és reményei szerint nagyobb egzisztenciális biztonságot tud kínálni azoknak, akik a járvány miatt veszítették el az állásukat.

“Különösen aktuálisnak tartjuk a szolgáltatás elindítását a jelen helyzetben itthon: azt tapasztaljuk, hogy az éttermek eddig nem látott nehézségekkel küzdenek és sokuknak létkérdés, hogy működésüket házhoz szállításos modellre állítsák át. A Bolt ebben szeretne segíteni: az első időszakban csökkentett, és a későbbiekben rugalmas jutalék struktúrával, nemzetközi tapasztalataira és piacvezető technológiai megoldásaira építve, megbízható ételrendelési és kiszállítási platformként összekapcsolni az éttermeket a fogyasztókkal. A hozzánk csatlakozó éttermek, vendéglátóhelyek számára egyértelmű előny hatalmas magyarországi felhasználói bázisunk is” – tette hozzá Láng László, a Bolt magyarországi menedzsere.

A Bolt Food applikáció április folyamán magyarul is elérhető lesz az AppStore, illetve a Google Play hazai kínálatában. A Bolt több mint 30 millió felhasználóval rendelkezik a világ 35 országában. A Bolt Food szolgáltatást először Észtországban indította el a cég 2019-ben, azóta Litvánia, Lettország és Málta követte.

Azóta történt

Előzmények