Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a BT Regionális Szolgáltató Központ

A vállalat ma jelentette be, hogy stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Magyarország kormánya és a BT, a világ egyik vezető kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló nagyvállalata.

Hirdetés

A megállapodás célja a BT hazánkban működő szolgáltatóközpontja és Magyarország kormánya között fennálló együttműködés megőrzése és további erősítése. A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a BT részéről Szabó Zoltán, a BT hazánkban működő Regionális Szolgáltató Központjának ügyvezetője, és Grócz Mária, a központ HR igazgatója írta alá Budapesten, 2016. május 13-án.

A BT az aláírási ceremónián bejelentette, hogy az elmúlt két évben ezer új munkahelyet teremtett, és ezzel megduplázta hazai alkalmazottainak számát: a szolgáltatóközpont dolgozóinak létszáma így elérte Magyarországon a kétezer főt. A központ dinamikus létszámnövekedését új feladatai és bővülő funkciói indokolták, amely keretében a hazai szakemberek a BT Global Services üzletágának multinacionális partnerei számára nyújtanak szolgáltatásokat.

A megállapodás keretében a magyar kormány kifejezi azon szándékát, hogy támogatja a munkavállalók továbbképzését az oktatási és szakmai képzési lehetőségek további fejlesztésével. A BT újra megerősítette azon elköteleződését, hogy bővíti regionális szolgáltatóközpontját és tevékenységeinek körét. Ez több munkahelyet teremt majd a magasan képzett szakemberek számára olyan stratégiailag fontos növekedési területeken, mint a műszaki tervezés, az információbiztonság és az üzleti támogató szolgáltatások.

A BT 17 éve van jelen Magyarországon. A vállalat budapesti és debreceni irodáiban dolgozó szakemberek 15 országban, 18 különböző nyelven nyújtanak széles körű szolgáltatást a BT leányvállalatai, üzleti partnerei, valamint több mint 3000 multinacionális szervezet számára. A szolgáltatóközpont tevékenységei között szerepel az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a humánerőforrás-menedzsment és üzleti adminisztráció, valamint a hálózati és IT-megoldások tervezése, fejlesztése, implementálása és üzemeltetése is. A munkavállalók 92 százaléka magyar, 85 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagban több mint két idegen nyelven beszélnek felsőfokú szinten, átlagéletkoruk pedig 32 év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BT

Azóta történt

Előzmények