Korán-idézetek miatt késik a PS3-játék

A Sony elhalasztotta egy kasszasikernek ígérkező, PlayStation 3-ra írt játék forgalmazását, miután kiderült, hogy annak egyik kísérőzenéjében két Korán-idézet hangzik el. A LittleBigPlanet (KisNagyBolygó) című szoftver már leszállított példányait ezért visszahívták a boltokból – írja a BBC News.

Az idézetekre egy internetes fórumon hívta fel a figyelmet egy user, jelezve, hogy az iszlám szent könyvéből származó szövegek zenei felhasználása sok muszlim számára megbotránkoztató. A Sony elnézést kért a történtekért, és ígéretet tett arra, hogy eltávolítja a kifogásolt zeneszámot a játékból. A módosított változat novemberben jelenik meg – ígérték.

Nem ez az első eset, hogy a Sony amiatt kényszerül mentegetőzni, mert egy videojátéka hívők érzékenységét sérti. Másfél éve a vállalat az anglikán egyháztól kért bocsánatot azért, mert egyik szoftverében az erőszakos események színtere a manchesteri katedrális volt – akkor azonban a játékot nem hívták vissza.

A Media Molecule által készített LittleBigPlanetben a játékos zsákfigurákat irányíthat. A játék egyik egyedisége széles körű testreszabhatósága: nemcsak a meglévő pályákat lehet módosítani, hanem teljesen újakat is lehet építeni, melyeket aztán az interneten meg lehet osztani a többi játékossal is.

Azóta történt

Előzmények