A kormány feljelentést tesz az újabb vélt informatikai támadás miatt

Az etikus hacker időközben felhívta arra a figyelmet, hogy tette semmiképpen sem lehet bűncselekmény.

A kormany.hu oldalon megjelent közlemény szerint a kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a (nemzeti) konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők.

A kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is. A korábbi konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került, írják.

A hivatalos kommentár az üggyel kapcsolatban: „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium, vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét.”

Mint jól ismert, egy magát etikus hackernek nevező ismeretlen már nem először indított ilyen figyelemfelhívó akciót, amivel szándéka szerint arra akart rámutatni, hogy roppant könnyű az online módon kitöltött konzultációs íveket manipulálni, vagyis egy egyszerű bottal, hamis azonosító adatokkal ezrével lehet kitölteni az íveket (a folyamatot élőben közvetítte a YouTube-on).

Azóta történt

Előzmények