Hardvergyártást hoz a Microsoft Komáromba?

A nol.hu-nak nyilatkozó források szerint csupán a látogatását megelőző este küldtek szét egy e-mailt az üzem vezetésének, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy másnap „gyárlátogatásra” érkezik a cég egyik legfontosabb embere, aki a közelmúltban bejelentett Nokia-felvásárlás óta immár a tulajdonos Microsoft hardvergyártásért felelős igazgatója, és akit Steve Ballmer egyik lehetséges utódjaként is emlegetnek.

A nol.hu információi szerint Elop végignézte az üzemet, majd ezt követően az éppen a gyárban tartózkodó 300-400 dolgozó előtt munkásgyűlést is tartott. Ezen beszámolt a Microsoft elképzeléseiről is. A források szerint kerülte a konkrétumokat, ám azt „sugallta”, hogy a Microsoft a komáromi gyárba a jelenlegi telefongyártás mellett további hardvergyártást is hozna. A név nélkül nyilatkozó forrás többször hangsúlyozta: semmilyen konkrét kijelentést nem tett ezzel kapcsolatban, de a szavait magyarázat nélkül is így lehetett érteni.

A nol.hu szerzője a spekuláció alátámasztására kifejti, hogy az információk szerint az amerikai cég – vagy személy szerint Elop – a komáromi gyártásrugalmassággal igencsak elégedett. Erről állítólag onnan győződtek meg, hogy Elop látogatása előtti héten bejelentés nélkül, szinte titokban Microsoft-szakemberek jártak az üzemben, akik a gyártási folyamatokat monitoringozták és térképezték fel. A régi-új Microsoft-vezető  úgy fogalmazott, hogy „ilyen fajta rugalmasságot” a Microsoft rendszerén belül nem tapasztalt. Ráadásul ilyen gyártási lehetőségük sincs más Európában.

A nol.hu megkereste a Nokia Magyarországot is, ahol a látogatás tényét megerősítették, ám arra való hivatkozással, hogy ez egy belső vállalati esemény volt, nem kommentálták a történteket.

Azóta történt

Előzmények