Kíváncsi cége IT-biztonsági besorolására? Itt egy online audit

Hirdetés

Míg korábban kizárólag a nagyvállalatok fordítottak figyelmet informatikai rendszereik védelmére, ma már a vállalatok biztonság iránti igényét nem a méret határozza meg. A digitális rendszerek és az e-business fejlődésével párhuzamosan a kis- és közepes vállalatoknak is egyre inkább szem előtt kell tartaniuk mindazon kockázatokat, amelyek kritikus fontosságú üzleti adataik biztonságát veszélyeztetik, és ezáltal kihatással lehetnek üzletmenetükre. Ma már az adott vállalat fő tevékenységi területéhez mérten határozzuk meg az informatikai rendszer optimális biztonsági szintjét, a vállalat Üzletbiztonsági Szintjét.

A Noreg Kft., a hazai infobiztonsági piac egyik régi motorosa most egy érdekes kísérlettel jelentkezett: elkészített egy olyan online eszközt, amellyel a kisebb cégek egy gyorsteszt alapján felmérhetik, milyen szintű IT-biztonsági megoldást kellene alkalmazniuk ahhoz, hogy üzleti adataik kockázatát reális ráfordítással a lehető legkisebbre csökkentsék.

A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátor (www.uzletbiztonsag.hu) kérdéseire válaszolva (nem feltétel a kérdező személy, illetve a vizsgált cég megnevezése) mindenki felmérheti, hogy vállalata jelenlegi informatikai rendszere a Noreg által szakmailag megtervezett optimális szinthez képest milyen hardver-, szoftver- és humánerőforrás-felszereltséggel rendelkezik.

A kérdőív kitöltése alapján egy térkép is készül Magyarország üzletbiztonsági állapotáról, amely megyénként és országos szinten mutatja majd az aktuális védelmi szinteket, az ehhez ajánlott átlagos alkalmazási követelményeket. A kalkulátorral kapcsolatos promóció végén (2007. június 13.) a végleges eredményt közzéteszik.

Azóta történt

Előzmények